Herontwikkeling KPN-complex op Binckhorst van start

 

Donderdag heeft wethouder Boudewijn Revis (stadsontwikkeling kerngebieden) het officiële startsein gegeven voor de herontwikkeling van het KPN-complex aan het Maanplein in Den Haag.

Borghese Real Estate en COD transformeren het 80.000 m² grote kantorencomplex op De Binckhorst tot een woon-werkgebied met 600–700 woningen en 35.000 m² kantoorruimte, horeca, retail en leisure.
Boudewijn Revis: 'De Binckhorst is een belangrijke stadsentree voor Den Haag. Stap voor stap wordt de verrassende kant van het Haagse centrum veranderd in een aantrekkelijke woon-werkomgeving, waarbij het groen en een goed ingerichte buitenruimte de aantrekkelijkheid van het gebied sterk verbetert.'

Transformatie van kantoren naar woningen
Inmiddels is gestart met de transformatie van zes kantoren naar 246 vrijesectorhuurwoningen, 20 sociale huurwoningen en drie commerciële ruimten. De gebouwen krijgen een compleet nieuwe uitstraling door nieuwe balkons en terrassen. De tuinen en ruimtes tussen de gebouwen worden heringericht. De woningen met een oppervlak van 60 tot 130 m² hebben meer dan drie meter hoge plafonds. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats en berging. De bewoners kunnen gebruik maken van het serviceconcept James, een online ‘personal assistent’, voor het regelen van dagelijkse zaken van stomerij tot het ontvangen van pakjes en het inschakelen van een oppas of klusjesman. Naar verwachting worden de appartementen tussen april en augustus 2018 opgeleverd. Inbo, TConcepT en Delta Vorm Groep dragen zorg voor het ontwerp van de gebouwen en de openbare ruimte. Aannemer is Pleijsier Bouw. De woningen worden turnkey afgenomen door Amvest.

Start verhuur
Zaterdag 11 november start de verhuur van de eerste woningen. Er hebben zich al meer dan 1000 geïnteresseerden gemeld. Verwey en TW3 dragen namens Amvest zorg voor de verhuur van de woningen. De komende jaren zal KPN zich verder terugtrekken uit het Maanplein. Borghese en COD zullen deze vrijkomende panden gefaseerd transformeren naar eigentijdse kantoren en woningen. Ook is er ruimte voor nieuwbouw. Het hoofdkantoor van KPN blijft gevestigd op het Maanplein.

Bron: PropertyNL, 8-11-2017