Kwantumpand van Breevast getransformeerd naar horecaconcept Bleyenberg

Het voormalige Kwantumpand op de hoek van de Grote Markt en de Boekhorststraat - eigendom van Breevast - is verbouwd tot horecagelegenheid Bleyenberg. Deze zomer is het nieuwe uitgaans- en horecaconcept geopend.
Naast een restaurant, coffeebar en cocktailbar zijn er in het pand uit de jaren '60 ook meeting spaces, nachtclub Het Magazijn en een rooftop bar. Het initiatief is van twee jonge Haagse ondernemers, Raoul Farla en Torsten Heeres. Farla heeft enige tijd anti-kraak in het pand gewoond en er een tijdelijke winkel- en conceptstore gerund. Zij hebben dankzij een crowdfundingactie de herontwikkeling deels gefinancierd. Het ontwerp is van NoArch en Prast & Hooft.
Het gebouw aan Grote Markt 10-13 telt 3 verdiepingen en heeft een oppervlakte van 1500 m². Jarenlang was hier een winkel van Kwantum gevestigd. Sinds de sluiting in 2004 stond het pand grotendeels leeg. In deze periode hebben zich hier verschillende kleine ondernemers tegen gereduceerd tarief of anti-kraak voor kortere perioden gevestigd.
Het nieuwe concept is vernoemd naar de oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang, John Bleyenberg. In de jaren ’80 en ’90 stond hij 15 jaar lang aan het roer van de Haagse vestiging.

Bron: PropertyNL, 17-08-2017