Universiteit Leiden opent Student Centre in Oriongebouw

De Universiteit Leiden gaat een nieuw Student Centre realiseren in Den Haag, in het Oriongebouw aan de Turfmarkt. Dit gebouw is eigendom van Blackstone.
In het studentencentrum komen onder andere ruimte voor sociale en culturele activiteiten, studiewerkplekken en een fitnessruimte voor het groeiende aantal studenten en medewerkers aan de Haagse campus.
Het zeven verdiepingen tellende kantoorgebouw Orion werd gebouwd in 2001 en heeft een totaal oppervlakte van 2735 m² bvo. De spoorlijn voor de tram loopt recht onder het gebouw. Orion is gelegen aan de Resident, een nieuwe ontwikkeling in het centrum van Den Haag. Het gebouw werd als onderdeel van een grote kantoorportefeuille in 2013 aangekocht door de Amerikaanse private equity investeerder Blackstone. Flow Real Estate doet namens Blackstone het commerciële assetmanagent. 
Gestage groei
Het aantal studenten van de Universiteit Leiden in Den Haag groeit gestaag: inmiddels volgen ruim 4000 studenten een bachelor of master aan de Haagse campus. Zeker sinds begin 2017 het nieuwe Wijnhavengebouw aan de Turfmarkt in gebruik is genomen, groeit de behoefte onder studenten om een centrale ontmoetingsplek te hebben voor sociale activiteiten, maar ook om te studeren of te sporten. Het nieuwe Student Centre The Hague moet in deze behoefte gaan voorzien.
Onderste vier verdiepingen
Het Student Centre The Hague komt in de onderste vier verdiepingen van het Oriongebouw, aan de Turfmarkt 104. De universiteit gaat dit deel van het gebouw huren en inrichten tot een multifunctionele plek voor studenten en medewerkers. In het Student Centre komen ruimten voor sociale en culturele activiteiten door studenten, studiewerkplekken en een fitnessruimte. Er worden kantoren ingericht voor studentenorganisaties en voor verschillende ondersteunende diensten voor studenten zoals een ombudsfunctionaris, een internationale studentenadviseur en een studentenpsycholoog. Daarnaast komt er een huiskamer voor internationale studenten.
De gemeente Den Haag draagt € 2 mln bij aan de totstandkoming van het Student Centre. Wethouder Saskia Bruines: "Den Haag staat steeds meer op de kaart als studentenstad. Dat vraagt om een investering in ruimte en faciliteiten. Het Student Centre wordt een voorziening die Den Haag nu nog niet biedt en die in een echte studentenstad niet mag ontbreken."
Naar verwachting zal het Student Centre in de zomer van 2018 in gebruik worden genomen.

Bron: PropertyNL, 23-08-2017