Belgische projectontwikkelaar Life koopt The Globe in Den Haag

De Belgische projectontwikkelaar LIFE heeft per 11 januari het gebouw The Globe en een nog te ontwikkelen kavel aan de Waldorpstraat in Den Haag aangekocht van NS Stations.
NS Stations heeft The Globe zelf in november 2015 aangekocht ten behoeve van het stationsproject Den Haag Hollands Spoor. Het project bestaat uit het realiseren van een stationsentree aan de Laakhavenzijde en dan specifiek het doortrekken van de doodlopende reizigerstunnel en het creëren van een nieuw stationsplein, detailhandel en fietsparkeren.
Inmiddels is gestart met de realisatie van het project en heeft NS Stations besloten The Globe weer op de markt te brengen.
The Globe is momenteel met circa 35.000 m2 VVO nog in gebruik door diverse winkels en kantoren. De kale kavel, gelegen ten westen van het nieuwe stationsplein Hollands Spoor, heeft een terreinoppervlak van ca. 3300 m2 en biedt ruimte voor een nieuwbouwontwikkeling. Het naastgelegen voormalige Stationspostkantoor, een te transformeren rijksmonument, is sinds 2016 in eigendom van Life. 

Bron: PropertyNL, 15-01-2018