COD en Amvest kopen MegaStores Den Haag

Ontwikkelcombinatie COD en Amvest hebben winkelcentrum MegaStores in Den Haag gekocht van HS-Retail.
Het object omvat meer dan 80.000 m2 winkelruimte, horeca, leisure en circa 1.800 parkeerplaatsen. Met deze transactie ontstaat potentie voor COD en Amvest om met behoud van retail, huur- en koopwoningen te realiseren. De huidige huurders zijn een mix van woon & living, convenience stores en horeca, zoals De Mandemakers Groep, Blokker, Kruidvat, BCC, Leenbakker, Kwantum, Aldi, La Place en Jump XL.
Ontwikkelpotentie
COD en Amvest willen het winkelcentrum herontwikkelen. De omgeving rondom MegaStores is in transitie. De herontwikkeling zal hier op inspelen door te focussen op een goede huurdersmix. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de regionale- als de lokale rol die MegaStores vervult. Ook wordt er gestreefd naar het toevoegen van huur- en koopwoningen. Het realiseren van woningen bij het winkelcentrum, zal het winkelcentrum een extra boost geven. Het object ligt centraal in de wijk Laak en vlakbij treinstation Den Haag HS en is voor zowel bezoekers als bewoners ideaal.
COD en Amvest
COD is een vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten in ontwikkeling, zoals Sud Wonen Amsterdam en de herontwikkeling Maanplein Den Haag. Amvest is een investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland. Hiermee willen ze bijdragen aan goed functionerende, gevarieerde wijken, waar mensen lang en met plezier wonen.
Colliers International trad op als commercieel adviseur aan de verkoopzijde, Savills IM als asset manager en Linklaters was de juridisch adviseur. Kopers werden juridisch begeleid door CMS en commercieel door JLL.

Bron: Vastgoedmarkt, 30-01-2020