Cofinimmo koopt een zorgvastgoedpand in Zoetermeer

Cofinimmo heeft een zorgvastgoedpand aangekocht in Zoetermeer voor bijna € 10 mln. De huurder is WelThuis.
Jean-Pierre Hanin, ceo Cofinimmo: "De aankoop van dit pand sluit aan bij onze strategie om onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland en elders in Europa te versterken en te diversifiëren."
Deze revalidatiekliniek werd gebouwd in 1997 en werd in 2008 uitgebreid met een derde verdieping. De instelling heeft een totale bovengrondse oppervlakte van circa 9100 m² en huisvest verschillende zorgorganisaties. Het beschikt over een energiecertificaat niveau A. Het gebouw is gelegen op een zorgcampus waar zich onder andere het Langeland ziekenhuis, dat momenteel wordt uitgebreid (orthopedisch ziekenhuis en parkeergarage).
Cofinimmo heeft, via haar dochtervennootschap Superstone, het gebouw verworven en de huurovereenkomst recentelijk afgesloten met WelThuis overgenomen. Het gaat om een triple netto1 huurovereenkomst met een resterende looptijd van 10 jaar, jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het initieel brutorendement bedraagt ruim 6%.
Het gebouw wordt verhuurd aan WelThuis, voor 100 % dochteronderneming van Stichting Fundis, waarmee Cofinimmo reeds samenwerkt voor de zware renovatie van een revalidatiecentrum en de afbraak en heropbouw van een woonzorgcentrum in Rotterdam. WelThuis verhuurt een deel van het gebouw onder, met name aan het LangeLand ziekenhuis, GGZ Rivierduinen en Basalt Revalidatie en beheert op dezelfde site een groot woonzorgcentrum.

Bron: PropertyNL, 23-08-2019