Contour wint tender Fokkerhaven in Binckhorst Den Haag

De gemeente Den Haag gunt de ontwikkeling en realisatie van het eerste woon- en werkgebouw aan de Fokkerhaven in de Binckhorst aan TBI-onderneming ERA Contour. Samen met architectenbureau Jvantspijker & Partners en DS Landschapsarchitecten bedacht de ontwikkelende bouwer het concept Linck. 'Linck is een antwoord op vele vraagstukken', aldus Juliette Verbeek van de gemeente Den Haag. 'Er is heel goed nagedacht over de combinatie van meerdere functies en specifiek over de verbinding daartussen. Er is ruimte voor wonen, werken en ontmoeten, waarbij alles één geheel is. Dat is bepalend in een tijd van verdichting, waarbij verschillende functies meer dan ooit strijden om de schaarse plekken in de stad. Daarnaast is er in het plan veel aandacht voor biodiversiteit en verandering van het klimaat'.

Groen atrium en tuinpockets
In Linck komen circa 66 woningen voor verschillende doelgroepen en een commerciële plint. Centraal in het gebouw zorgt het opvallende groene atrium voor verbinding tussen wonen, werken en bezoekers. Die verbinding wordt ook gecreëerd in de zogenoemde 'tuinpockets': ontmoetingsruimten tussen de woningen, op verschillende lagen in het gebouw. Driekwart van de buitenruimte is ingericht als tuin. Door ook een deel van de gevels te laten begroeien en daar ruimte te creëren voor nestelgelegenheden, wordt biodiversiteit gestimuleerd. 'Daarnaast maakt al die beplanting het gebouw meer klimaatadaptief', vertelt Erik Gathier van ERA Contour. 'Samen met het waterbergingssysteem zorgt het ervoor dat het gebouw bestand is tegen grote piekbuien.'

Bron: PropertyNL, 07-06-2019