Gemeente biedt Haags mkb begeleidingstraject bij zakendoen in Duitsland

15.03.2019


Na de succesvolle pilot in 2018 biedt de gemeente Den Haag ook dit jaar een intensief begeleidingstraject voor Haagse mkb'ers die hun afzetmarkt willen uitbreiden naar Duitsland. Er zijn slechts tien plekken beschikbaar voor dit traject. Inschrijven kan tot 15 maart via de website van de gemeente Den Haag. Alle inschrijvingen worden onderworpen aan een (externe) beoordelingscommissie.
Het begeleidingstraject bestaat uit individuele ondersteuning, gezamenlijke activiteiten, evenementen, workshops en het creëren van sterke netwerken. De begeleiding van de gemeente en de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) richt zich op de voorbereidingsfase bij internationaal ondernemen en het creëren van relevante netwerken. Juist in de eerste fase wordt vaak het belang van een goede voorbereiding op taal, cultuur en zakelijke normen in Duitsland onderschat. Het begeleidingstraject duurt maximaal acht maanden.
Voor meer informatie over het begeleidingstraject Duitsland en inschrijving: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/ondernemen/internationaal-ondernemen/zaken-doen-met-duitsland.htm