Italiaans restaurant in voormalige Kijkshop Den Haag

In het pand van de voormalige Kijkshop aan de Grote Markt in Den Haag opent in het najaar Italiaans restaurant L' Osteria.
Het restaurant komt op de begane grond en eerste verdieping van het pand dat momenteel grondig wordt verbouwd. Op de tweede en derde verdieping komen kantoorruimtes. Volgens het Kadaster is de eigenaar Stichting Rustica III.
L'Osteria is een van Oorsprong Duitse horecaketen die in 1999 zijn eerste restaurant opende in Nürnberg. In verschillende Europese landen heeft L'Osteria nu in totaal 121 restaurants. In mei dit jaar opende de eerste Nederlandse vestiging de deuren in Amsterdam.
Het pand uit 1926 aan de Grote Markt 16 meet in totaal bijna 1500 m². De horecaruimte meet ongeveer 900 m² en 543 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar. De vraaghuurprijs van de kantoorruimte is €250 per m² per jaar en Spring Real Estate is betrokken als makelaar. Het pand staat in een rij met drie voormalige winkelpanden die allen een horecafunctie hebben gekregen. het winkelpand van Kwantum aan Grote Markt 10 is door Breevast volledig getransformeerd naar het succesvolle horecaconcept Bleyenberg, dat twee jaar geleden open ging. De voormalige lampenwinkel aan de Grote Markt 19 van de in 2013 overleden ondernemer Piet de Borst herbergt nu het Griekse restaurant Irodion.

Bron: PropertyNL, 20-08-2019