New Babylon begint vol te lopen

Het voormalige Haagse winkelcentrum Babylon begint, herdoopt tot New  Babylon, na een stroeve start vol te lopen.
Eigenaar Icon Real Estate zag de afgelopen vier maanden voor ca. 13.000 vierkante meter nieuwe huurcontracten worden ondertekend. Voor nog eens eens  5.500 m2 vastgelegd kwam er toezeggingen binnen en bestaande huurders verlengden hun huurcontracten of breiden deze uit voor ongeveer 10.000 vierkante meter.
Nieuwe kantoorhuurders
Icon Real Estate leidde ook de transformatie van het voormalige winkelcentrum naar een zogeheten full service complex, kantoren met (winkel)voorzieningen. Nieuwe kantoorhuurders zijn onder meer fondsbeheerder Greystar Nederland, mobiliteitsadviesbureau Goudappel Groep en medisch adviesbureau Cassini Technologies.
Retailers weg
Van de oude retailfunctie zijn nu alleen nog een paar horecazaken, een drogist en een fysieke vestiging van Coolblue over. Kledingwinkels als Coolcat en retailers als Spar verlieten het voormalige winkelcentrum al eerder omdat ze in de nieuwe constellatie te weinig aanloop zouden hebben.
Bezetting 90 procent
Bij de nieuwe huurcontracten gaat het volgens Icon om PropertyWorks dat een groot nieuw vergader- en conferentiecentrum in New Babylon wil openen en een vestiging van sportschool SportCity.  Met de extra huurcontracten in bespreking komt de bezetting van het complex uit op ca. 90 procent.

Bron: Vastgoedmarkt, 12-03-2019