New Babylon over in andere handen

Vastgoedbelegger Corestate heeft via haar dochteronderneming Hannover Leasing voor een nog onbekend bedrag winkel- en kantorencomplex New Babylon in Den Haag gekocht van Icon Real Estate.
Corestate koopt het markante commerciële complex New Babylon in Den Haag voor het Deense pensioenfonds PFA Pension en zal ook verantwoordelijk zijn voor het vermogensbeheer.

Stroeve start
New Babylon werd gebouwd in 1978 en werd in 2012 grondig gerenoveerd. In 2015 werd Icon Real Estate eigenaar van het commerciële centrum en transformeerde het tot een full-service complex met een groot conferentie- en vergadercentrum, ultramoderne fitnessfaciliteiten en een breed scala aan restaurants. Na een stroeve start meldde Icon Real Estate begin dit jaar dat het centrum vol begon te lopen.

Ruimte voor huurgroei
Het complex heeft meer dan 40.000 m2 totale huurruimte. Vanwege de toenemende belangstelling van internationale bedrijven voor deze locatie en de toekomstige nabijheid van het Nederlandse parlement, biedt met name lege ruimte (18 procent)  volgens Corestate een sterk potentieel voor huurverhogingen. De jaarlijkse huur bij volledige bezetting is iets minder dan 10 miljoen euro. De belangrijkste huurders zijn TNO , Property Works (aanbieder van co-working space) en patent advocatenkantoor NLO.

Colliers International trad op als de makelaar aan de koperzijde. De ondertekening en sluiting van de aandelenovereenkomst vond plaats op 19 december 2019.

Bron: Vastgoedmarkt, 23-12-2019