Nieuwe supermarkten in Haagse binnenstad

Een aantal winkelpanden in het centrum van Den Haag krijgt binnenkort een nieuwe invulling met een supermarkt.|
Volgens lokale media zal supermarktketen Jumbo later dit jaar een vestiging openen in het voormalige pand van Marks & Spencer aan de Grote Marktstraat 32. Concurrent Albert Heijn heeft al twee supermarkten in deze straat. Hoe groot de Jumbo in De Markies wordt en of er ook een LaPlace bijkomt, is nog niet bekend. De gehele ruimte van het Engelse warenhuis zal er zeker niet mee gevuld worden. Het pand is eigendom van Aachener Grundvermogen.

Vlakbij krijgt overigens een al langer leegstaande ruimte aan de Grote Markt 22 een nieuwe invulling. Op de begane grond van het monumentale pand van Randstad komt volgens het AD een restaurant van Burger King. Hier is Accres Real Estate de eigenaar.

In het pand aan de Torenstraat waar tot voor kort muziekwinkel Rock Palace zat, opent een Lidl. Deze is gesitueerd recht tegenover Albert Heijn. De supermarkt heeft een vergunning aangevraagd voor de verbouwing van de winkelruimte. De Nederlandse tak van Keymusic, waar Rock Palace onder viel, werd in juni failliet verklaard. De muziekwinkelketen had 5 vestigingen in Nederland en 14 in België. Volgens het AD maakt het bedrijf een doorstart, HOAD Holding, een bedrijf van de drummende vastgoedhandelaar Jan 't Hoen, neemt het over. Hij is ook eigenaar van onder andere het Amsterdamse poppodium Q Factory. In Den Haag is hij op zoek naar een kleinere winkel.

De komst van met name Jumbo betekent concurrentie voor Albert Heijn, die van oudsher een stevige positie heeft in de binnenstad. Tegelijkertijd neemt de grootgrutter uit Zaandam de winkelruimte van Marqt aan de Hofweg over (1460 m²). Die was te groot geworden voor de duurzame supermarktketen Marqt. De kleinere locatie aan de Frederik Hendriklaan blijft wel open. Marqt heeft 7 jaar in de voormalige beddenwinkel Meddens gezeten.

Bron: PropertyNL, 05-09-2019