Overeenkomst grondexploitatie winkelcentrum Duinzigt Den Haag

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met het Raadsvoorstel Grondexploitatie Winkelcentrum Duinzigt. Daarmee kan WP Retail Invest – sinds 2014 eigenaar van het winkelcentrum aan het Willem Royaardsplein in Benoordenhout – de plannen voor de herontwikkeling van het winkelcentrum nader uitwerken.
Het herontwikkelingsplan van WPRI voorziet onder meer in uitbreiding van het winkeloppervlak van 5500 m² naar 6600 m². Hiervan betreft circa 4500 m² (deels vervangende) nieuwbouw. Naast het winkelprogramma worden 39 drie- en vierkamerappartementen gerealiseerd: 24 stuks in het nieuwbouwcluster tegenover het plein (het ‘Pleingebouw’), 15 stuks op de te herontwikkelen locatie van Albert Heijn (het ‘Kopgebouw’).
Deze laatste appartementen krijgen een eigen parkeervoorziening in de kelder onder het gebouw, voor de overige parkeerbehoefte wordt onder het huidige plein en het nieuwe Pleingebouw een parkeerkelder met 154 plaatsen gerealiseerd.
Samenwerkingsovereenkomst
Binnenkort zal de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente worden ondertekend en worden de RO-procedure (aanpassing bestemmingsplan) en de zogeheten coördinatieregeling opgestart. Naar verwachting gaan het bestemmingsplan en de aanvraag Omgevingsvergunning in het 4e kwartaal van 2018 ter visie.
Bij een voorspoedig procedureverloop zal medio 2019 worden gestart met fase I (nieuwbouw parkeerkelder en Pleingebouw), waarvan de oplevering naar verwachting medio 2021 zal plaatsvinden. Fase II – herontwikkeling van het Kopgebouw – zal medio 2021 van start gaan en medio 2022 worden opgeleverd.
Winkelcentrum Duinzigt is gesitueerd in de gelijknamige buurt Duinzigt, onderdeel van de jaren ’30 woonwijk Benoordenhout in Den Haag. Het compacte (circa 5500 m²) boodschappencentrum – gelegen rondom het autovrije Willem Royaardsplein – omvat zestien winkelunits voor de dagelijkse boodschappen en enkele aanvullende branches.
Albert Heijn
Publiekstrekker is een 2100 m² grote Albert Heijn, verdeeld over twee verdiepingen. Daarnaast omvat het winkelaanbod speciaalzaken op het gebied van groenten, fruit, brood en banket en zijn in het winkelcentrum een drogist (Etos), een toko, een brasserie, een chinees restaurant, een kapsalon, een opticien, een stomerij en een sauna gevestigd.
Op dit moment zijn enkele winkelunits beschikbaar voor verhuur. Het aanbod op het plein wordt gecompleteerd door drie ambulante zaken op het gebied van vis en snacks, döner en bloemen.
WP Retail Invest
WP Retail Invest investeert zowel voor eigen rekening en risico als namens derden in bestaand winkelvastgoed. Daarnaast treedt WPRI op als gedelegeerd ontwikkelaar voor eigenaren van en beleggers in winkelvastgoed. Focus ligt op wijkwinkelcentra.
WP Retail is verder betrokken bij de projecten winkelcentrum Tolberg in Roosendaal en Het Stroink in Enschede. Als gedelegeerd ontwikkelaar was het betrokken bij winkelcentrum Strijp in Eindhoven en Obergon in Winsum.

Bron: PropertyNL, 21-02-18