Siemens Mobility kiest langdurig voor Dutch Tech Campus in Zoetermeer

Siemens Mobility heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor tien jaar met PingProperties, waarmee Siemens zich voor lange tijd verbindt met Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

Siemens Mobility huurt het gebouw aan de Werner Von Siemensstraat 5, direct naast de huidige locatie. Het betreft een overeenkomst voor circa 4.200 m2 en 80 parkeerplaatsen. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. In september 2021, na de renovatie, neemt Siemens Mobility haar intrek in haar nieuwe kantoor.

Duurzaam, ruimtelijk & flexibel

Het gebouw waar Siemens Mobility zich vanaf september 2021 vestigt, wordt gerenoveerd naar klimaatconform klasse B en energielabel A. De installatietechniek wordt bijna geheel vernieuwd en het gebouw wordt voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Ook de huurder zelf investeert in het gebouw. Door realisatie van een nieuw inbouwpakket, waarbij duurzaamheid & flexibiliteit een belangrijke rol spelen, wordt het gebouw geheel naar wens van Siemens ingericht. Door een ruimere opzet en meer flexplekken wordt voorzien in de behoefte van de huurder en wordt een toekomstbestendig kantoor gerealiseerd met 200 werkplekken.

Dutch Tech Campus

In 2015 is het terrein door PingProperties aangekocht van Siemens middels een sale-and-lease-back constructie en is een start gemaakt met de herpositionering van het terrein naar campusconcept (Dutch Tech Campus Zoetermeer). Er is aanzienlijk geïnvesteerd in voorzieningen en services om de tevredenheid van zittende huurders te verhogen en nieuwe huurders aan te trekken. Het complex bevat 13 hectare met daarop tien gebouwen. Het gaat om zowel kantoorruimte als hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte met een totale vloeroppervlakte van circa 42.000 m2. Het terrein is nog volop in ontwikkeling en transformatie tot volwassen campusterrein.

Bron: Vastgoedmarkt, 02-20-2020