Soorten Bedrijfsonroerend goed

Bedrijfspanden Informatie Systeem (BIS). Dit is de database waarin al het bedrijfsonroerend goed wordt aangeboden. Het is de meest complete en actuele database in de regio Haaglanden. In deze database zijn alle kantoorpanden, winkelpanden, horecazaken, bedrijfshallen, agrarische objecten en opslagruimten opgenomen.

Bedrijfsverzamelgebouwen zijn gebouwen waarin kleinschalige ruimten (vanaf één kantoorkamer) te huur zijn. De verhuur gaat met flexibele contracten. In de meeste gevallen is er extra ondersteunende dienstverlening aanwezig in de vorm van telefoon- en receptiediensten, netwerk- en internetaansluiting en vergaderruimten.
Nieuwe Werken concepten zijn gebouwen waar zelfstandige ondernemers en/of bedrijven flexibel gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld om in een zakelijke omgeving te kunnen werken, waar je mensen kunt ontmoeten in plaats van thuis aan de keukentafel, om files te vermijden of om kosten te besparen op uw totale huisvestingskosten. De huur gaat in prijzen per uur/dagdeel of in abonnementen. Ook kunt u gebruik maken van aanvullende diensten, zoals flexibel gebruik van vergaderruimten.
  • Voor een totaal overzicht van Leegstandsbeheerders (anti-kraak organisaties) klik op: Lijst leegstandsbeheer

In Haaglanden zijn organisaties actief in het bestrijden van leegstand in bedrijfsonroerend goed. De doelstelling die zij hebben is het tegengaan van verpaupering, inbraak, vandalisme, kraken en onopgemerkte defecten aan installaties. Deze gebouwen bieden mogelijkheden om tijdelijk gebruikt te worden door een (startende) ondernemer middels een bruileenovereenkomst. Lijst Leegstandsbeheerorganisaties

Opslagruimte geeft aan zelfstandige ondernemers de mogelijkheid om materialen, die nodig zijn voor de bedrijfsvoering, veilig op te slaan in een droge en verwarmde omgeving. Meestal is een opslagruimte vanaf 1 m² al mogelijk. De opslagruimte is dagelijks bereikbaar en in sommige gevallen zelfs 24 uur per dag.