Unternehmer-Stammtisch: netwerkevenement over de juridische aspecten van ondernemen in Duitsland

03.10.2019

Zakendoen in Duitsland? Kom 3 oktober naar de herfsteditie van het netwerkevenement over juridische do’s en don’ts en octrooirecht.

Beste Haagse ondernemer,
Gemeente Den Haag nodigt u van harte uit voor de herfsteditie van het netwerkevenement, de Unternehmer-Stammtisch, op donderdag 3 oktober bij Brouwerij Kompaan in Den Haag. Tijdens deze editie staan de juridische aspecten van zakendoen in Duitsland centraal. Twee experts vertellen over de do’s en don’ts bij o.a. het aannemen van personeel, het opstellen van contracten, (leverings)geschillen en het aanvragen van een octrooi.

Gemeente Den Haag stimuleert internationaal ondernemen en helpt Haagse ondernemers de eerste stap te zetten in het zakendoen in Duitsland; buurland en één van de belangrijkste handelspartners van Nederland. In een reeks netwerkevenementen laat gemeente Den Haag, in samenwerking met experts van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), ondernemers kennismaken met de kansen en mogelijke valkuilen in Duitsland.

Over de sprekers:

Ann Kathrin Oberbremer, Rechtsanwältin / advocaat ZZH GmbH Rechtsanwaltsgesellschaft
De Duitse advocate Ann Kathrin begeleidt Nederlandse ondernemers bij hun activiteiten in Duitsland. Haar specialiteit is het opstellen van contracten en algemene voorwaarden. Verder helpt zij bij het opzetten van vestigingen en adviseert over het aannemen van personeel in Duitsland. Als Rechtsanwältin en advocaat kent ze beide rechtssystemen, net als beide culturen. Ze beheerst de Nederlandse taal, begrijpt de ondernemer en kan daardoor op maat adviseren.
www.zoellner-zoellner.de/nederland

Matthias Pfister, IE-specialist bij kantoor Hyong Rokh Monegier
Matthias is Europees en Duits octrooigemachtigde gespecialiseerd in elektrotechniek. Zijn specialiteit is het schrijven van octrooiaanvragen en het voeren van verlenings-, oppositie- en beroepsprocedures bij het Europees Octrooibureau (EOB) en bij het Duits Octrooibureau (DPMA). Ook schrijft hij opiniestukken over vrijheid van handelen (freedom to operate) en geldigheid van octrooien. Zijn technische expertise is informatie- en communicatietechnologie, elektronica, detectie- en opsporingstechniek, besturingstechnologie, halfgeleiders en windturbines. www.hyongrokhmonegier.com

Unternehmer- Stammtisch

Wanneer            Donderdag  3 oktober, 16.00 – 18.00 uur

Waar                   Brouwerij Kompaan,  Saturnusstraat 55, 2516 AE Den Haag

Kosten                 Geen.

Programma

15.30 uur:           Inloop

16.00 uur:           Presentatie juridische do’s & don‘ts door Ann Kathrin Oberbremer, advocaat ZZH GmbH Rechtsanwaltsgesellschaft

16.15 uur:           Presentatie octrooirecht door Matthias Pfister, IE-specialist bij HOYNG ROKH MONEGIER

16.45 uur:           Start Duitse netwerkborrel met speciaalbieren van de tap

18.00 uur:           Afsluiting

Aanmelden kan tot woensdag 2 oktober 2019 via internationaalondernemen@denhaag.nl  o.v.v. van uw bedrijf, naam en contactgegevens.

Graag tot 3 oktober!

Marijn Leijten, Trade Officer
Afdeling Economie
Gemeente Den Haag

PS. Wilt u uitgenodigd worden voor de volgende Unternehmer-Stammtisch? Stuur een mail naar internationaalondernemen@denhaag.nl